Хөлдөөж хадгалсан хоол хүнсийг тасалгааны хэмд гэсгээх нь буруу бөгөөд хоол хүнсийг хөргөгчинд, эсвэл хүйтэн усанд хийж гэсгээх нь бичил биетэн үржихээс сэргийлдэг байна.
Иймд өөрийгөө болон хайртай дотны хүмүүсээ хоолны хордлого, хоол хүнсээр дамжих өвчнөөс сэргийлэхийн тулд “Аюулгүй хоол хүнсний таван түлхүүр” зарчмыг баримтлахыг Нийгмийн эрүүл мэндийн төвөөс уриалж байна.
-Цэвэр байлгах
-Чанаж болгосон хоол хүнсийг түүхий хүнснээс тусгаарлах
-Гүйцэд чанаж болгох
-Зохих температурт зөв хадгалах
-Баталгаат ундны ус, хүнсний түүхий эдийг сонгох
ЭНЭ МЭДЭЭНД ӨГӨХ ТАНЫ ҮНЭЛГЭЭ?
Холбоотой мэдээ
Орон даяар 16:00 цагт гамшгийн аюулын зарлан мэдээллийн дохи...
tentsver.mn | 13 цагийн өмнө
Эдийн засаг
“Эрдэнэс Тавантолгой” компанийн ордын нөөц баялгийг 8.1 тэрб...
tentsver.mn | 15 цагийн өмнө
Эдийн засаг
С.МӨНГӨНЧИМЭГ: Үр дүнд суурилсан төсөв нь дунд хугацааны төс...
tentsver.mn | 2024-03-27
Эдийн засаг
Швейцарын Засгийн газраас 215 мянган ам.долларын тусламж үзү...
tentsver.mn | 2024-03-21
Ноолуурын ханш килограмм нь 230 мянган төгрөгт хүрлээ
tentsver.mn | 2022-03-13
Ярилцлага
Сэтгэцийн эмч П.ЭНХ-УЧРАЛ: Нойргүйдэл эцэстээ нас богиносохо...
tentsver.mn | 2 Жилийн өмнө