
Хөлдөөж хадгалсан хоол хүнсийг тасалгааны хэмд гэсгээх нь буруу бөгөөд хоол хүнсийг хөргөгчинд, эсвэл хүйтэн усанд хийж гэсгээх нь бичил биетэн үржихээс сэргийлдэг байна.
Иймд өөрийгөө болон хайртай дотны хүмүүсээ хоолны хордлого, хоол хүнсээр дамжих өвчнөөс сэргийлэхийн тулд “Аюулгүй хоол хүнсний таван түлхүүр” зарчмыг баримтлахыг Нийгмийн эрүүл мэндийн төвөөс уриалж байна.
-Цэвэр байлгах
-Чанаж болгосон хоол хүнсийг түүхий хүнснээс тусгаарлах
-Гүйцэд чанаж болгох
-Зохих температурт зөв хадгалах
-Баталгаат ундны ус, хүнсний түүхий эдийг сонгох
ЭНЭ МЭДЭЭНД ӨГӨХ ТАНЫ ҮНЭЛГЭЭ?
Холбоотой мэдээ
ТОЙМ: Монголын боксчид дэлхийн аварга шалгаруулах тэмцээнийг...
tentsver.mn | 2021-11-05












Ярилцлага
Ц.ГАНЗОРИГ: Хоёр жилийн дараа анхны жуулчин Дани улсаас ирлэ...
tentsver.mn | 3 Жилийн өмнө







